Híreinkből

Idén is várják a gyermekrajzokat a pécsi adventi ünnepre

todayoktóber 27, 2022 12

Háttér
share close

A pecsaktual.hu cikéből megtudhatjuk, hogy tavaly országszerte több mint háromezer gyermek nevezett a pécsi adventi ünnep épületfestő gyerekrajzpályázatára. Az ábrázolásokat a Dzsámi homlokzatára vetítik az advent hétvégéin, így a közönség hatalmas méretben csodálhatja meg az ifjú tehetségek munkáit.

A pályázat célja, hogy a gyerekek a Dzsámi mintasablonját színezzék ki, minél hangulatosabb, szebb alkotásokat létrehozva, melyek illeszkednek az ünnep és a hely szellemiségéhez.

Javasolják, hogy a rajzok kövessék a Dzsámi épületének formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek, hogy az épületfestés ezáltal látványosabb lehessen, hozzájárulva az adventi vásár hangulatához. Ennek érdekében vízfestéket, filctollat, temperát vagy akrilt javasolnak használni.

A pályázatra idén három korosztályban lehet nevezni:

  • I. korcsoport: óvodások (4–6 évesek)
  • II. korcsoport: 6–10 éves alsó tagozatos tanulók (1–4. osztály)
  • III. korcsoport: 10–15 éves felső tagozatos tanulók (5–8. osztály)

A pályamunkákat november 20-ig várják elektronikusan, postán vagy személyesen leadva.

Az előválogatást követően kategóriánként 40-40 mű kerül a döntőbe. A szervezők ugyanakkor minden – a versenykövetelménynek megfelelő – alkotást digitalizálnak, a helyszínen befotóznak és karácsony előtt közzétesznek. Így a szülők letölthetik a honlapról gyermekük alkotását, melyet utána akár karácsonyi üdvözletként meg tudnak osztani, tovább tudnak küldeni a rokonoknak, barátoknak.

A döntőbe jutott alkotásokat advent második, harmadik és negyedik hétvégéjén, sötétedés után a pécsi Dzsámi épületének déli homlokzatára vetítik, így azokat a nagyközönség teljes életnagyságában is megtekintheti.

A közönségszavazás a gyerekrajzpalyazat.hu oldalon zajlik december 9. 12.00 óra és december 19. 12.00 óra között.
Minden korosztályban 3 szakmai és 1 közönségdíjat osztanak ki, a nyertesek értékes jutalomban részesülnek.

Leadás:

A pályázat beküldésének határideje: november 20., 24.00 óra
Elektronikusan szkennelve: gyerekrajz@zsn.hu e-mail-címre beküldve
Személyesen: Zsolnay Kulturális Negyed, Zsolnay Infopont & Shop
Postán: Ajánlott küldeményként postázva: ZSÖK – Adventi Épületfestő Gyerekrajzpályázat, Pécs, 7603 Pf. 27. címre.

A felhívás részletei és a mintasablon itt található:
https://www.adventpecs.hu/rajzpalyazat/rajzpalyazat

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Hol és mennyit bicikliznek a magyarok?

Megjelentek az "Így bringázik Magyarország" kutatás 2022-es eredményei, melyek szerint csak a magyarok tizenhat százalékának az elsődleges közlekedési eszköze a kerékpár, ám ezt az arányt nem a főváros, hanem az Alföld húzza felfelé. A Magyar Kerékpárosklub és a Medián 2018 óta kétévente méri fel az ország biciklizéssel kapcsolatos szokásait; az idei felmérésben összesen háromezer főt kérdeztek meg, akiket Magyarország felnőtt lakosságára reprezentatívan válogattak ki. Ebből többek között az derül ki, […]

todayoktóber 27, 2022 13


0%