Események

Idén is megnyitja kapuit a vörsi betlehem

todaynovember 27, 2022 28

Háttér
share close

Idén 74. alkalommal építik meg Európa legnagyobb templomban felállított betlehemét. November 14-én, két héttel a nyitás előtt kezdték meg a vörsi önkéntesek a látogatók tízezreit vonzó bibliai alkotást elkészíteni. Az 1948 óta minden évben megépített mű 60 m2 alapterületen mutatja be Jézus születését – közölte a vörsi önkormányzat.

Simon György, a betlehem főszervezője elmondta, hogy évről évre más formában építik fel a vörsi betlehemet, hogy mindig újat tudjanak mutatni a látogatóknak.

A vörsi betlehem november 27-től január 22-ig mindennap látogatható 10:00-16:00 óráig a Somogy megyei falu Szent Márton püspök templomában.

A templom mellett  méterrel megnyit a Vörsi Adventi Vásár is, ahol az addig hidegben tartózkodó embereknek lehetőségük lesz egy forralt fehér vagy vörös bort, forró csokit és forró teát fogyasztani. Különlegességként érdemes kipróbálni a híres vörsi almapuncsot, amelynek ellenállhatatlan izét egy helyi titkos esszencia adja – áll a közleményben.

Fotó: Wikipedia

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

28 millió forintot fizetett a Google egy magyar fejlesztőnek

Nemrégiben kiderült, hogy közel fél évig tátongott hatalmas biztonsági rés az androidos készülékeken. A hibára Schütz Dávid, magyar  kutató talált rá teljesen véletlenül, amikor lemerült a telefonja. Elmondása szerint miután háromszor elrontotta a SIM-kódot, a telefon már a PUK-kódot kérte, amit sikeresen be is pötyögött. Ezt követően viszont nem kért feloldó kódot a telefon, így tulajdonképpen bárki megkerülhette volna a készülék biztonsági rendszerét. Az RTL meg is szólaltatta a 21 […]

todaynovember 27, 2022 6


0%