Események

Emlékező sétával indult a Borbála-napi programsorozat Komlón

todaydecember 6, 2022 5

Háttér
share close

A Hétdomb Természetbarát Egyesület szervezésében Tisztelet-kör elnevezéssel keresték fel a vállalkozók Komló bányászattal kapcsolatos emlékhelyeit – írja a komloiujsag.hu. Jánosi Engel Adolf szobrától indultak útnak, a közel 5-6 kilométeres sétának a hideg idővel dacoló résztvevők, hogy Borbála napján emlékezzenek a komlói bányászat dicső napjaira, hajtsanak fejet a tárnákban elhunyt bányászok emléke előtt.

Őri Zsuzsanna, a Hétdomb Természetbarát Egyesület vezetője a kiinduló pontnál Jánosi Engel Adolf személyét méltatta, akinek nagyban köszönhető volt a komlói bányászat megindulása, és eredendően Komló község várossá válása.

A városi sétára indulók útvonaluk során érintették az Altárót, a Petőfi teret, a „vájáriskolát”, a Márka-csille emlékhelyet, az egykori bányahivatal épületét, a Kezitcsókolom utcát, az újtelepi emlékhelyet, a Szent Borbála templomot és a Bányászparkot.

A résztvevők Őri Zsuzsanna és a jelenlévő egykori bányászok jóvoltából tekinthettek az egyes állomásokon vissza a múltba. Mécsesek meggyújtásával rótták le kegyeletüket a bányászhősök emléke előtt.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Sebet is varrhatunk, fogat is tömhetünk a pécsi orvos- és gyógyszerészkar decemberi nyílt napján

3D-nyomtatással, interaktív programokkal, sebvarrással, intézetlátogatással és szakbemutató előadásokkal is várják a leendő orvosokat, gyógyszerészeket, fogorvosokat és biotechnológusokat a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán december 8-án. Az érdeklődők fogat is tömhetnek, kipróbálhatják magukat sebészként, szövettani metszeteket tanulmányozhatnak, valamint gyógytea- és krémkészítésben is jeleskedhetnek – számolt be a pecsaktual.hu. A 9-14 óra között zajló nyílt napon a szervezők minden szükséges információkkal felvértezik az érdeklődőket. Az orvos-, fogorvos-, gyógyszerész- és biotechnológia BSC- és […]

todaydecember 5, 2022 5


0%