Híreinkből

Együttműködik a Rendőrség és a Pécsi Nemzeti Színház

todayoktóber 3, 2022 12

Háttér
share close

Együttműködési megállapodást kötött a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pécsi Nemzeti Színház. Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója együttműködési megállapodást írtak alá 2022. szeptember 28-án Pécsett.

A megállapodás célja a színházi világhoz tartozó retorikai eszközök segítségével a lakosság tudatos életvitelének elősegítése, egymás tevékenységének kölcsönös támogatása. A balesetek, szabálysértések, bűncselekmények megelőzési lehetőségeinek szélesítése, a veszélyekre történő figyelemfelhívás, ezáltal azok megelőzésének és a kockázatok csökkentésének elősegítése. A megállapodás lehetőséget biztosít a színházi közeg bűn- és baleset-megelőzési tevékenységbe történő bevonásába, valamint a rendőr-főkapitányság társadalmi szerepvállalásának erősítésére közös programok szervezésével, közös megjelenésekkel.

Fotó: Facebook

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Járj nyitott szemmel és jelentsd, ha kaktuszt látsz!

Habár azt gondolnánk, hogy a kaktuszok Magyarországon csak lakásokban és üvegházakban fordulhatnak elő, ez már egyáltalán nem így van.  Jelenleg az országban már több, mint hatvan a kaktuszok ismert előfordulásainak száma, melyek mintegy fele a Duna-Tisza közén található, ezért a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságnak kiemelt szerepe van a kaktuszinváziók megelőzésében és az ellenük való védekezésben. A legtöbb esetben szándékos kiültetés révén, vagy zöld hulladékkal óvatlanul kidobva jelennek meg a kaktuszok […]

todayoktóber 3, 2022 14


0%