Események

Egy víz felett fekvő 250 éves platán lett idén az Év fája

todaynovember 2, 2022 6

Háttér
share close

A tatai Angolkertben, a Cseke-tó partján található, szinte fekvő 250 éves platán nyerte el idén 3887 szavazattal az Év fája címet az online megrendezett voksoláson, közölte honlapján a kezdeményezést szervező Ökotárs Alapítvány.

A platán egyidős a Bőhm Ferenc által, az Esterházy család megrendelésére tervezett és épített tájkerttel, tehát kb. 230-250 éves. Közkedvelt esküvői és szerelmes fotó készítő helyszín, de a Bikini zenekar egyik nagylemezének zenekari fotója is ezen a fán ülve készült. A 2010 óta minden évben megszervezett versenyre idén 32 fát jelöltek, majd a szakmai zsűri választotta ki a 12 döntőst. A fákra összesen 12606 on-line közönségszavazat érkezett, írja az MTI.

Fotó: evfaja.hu

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Baranya értékeit bemutató kiállítás nyílt Kína kulturális fővárosában

Baranya megye kulturális, természeti értékeit és épített örökségeit bemutató fotókiállítás nyílt október 24-én Kína Csöcsiang tartományában, a Vencsou-i városi könyvtárban – olvasható a temabaranya.hu cikkében. Juhász Balázs fotóművész munkáit bemutató tárlatot a 10 milliós város alpolgármestere Chen Yingxu nyitotta meg. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke videóüzenetben köszöntötte az érdeklődőket. A 2200 éves történelmi város Vencsou Kína egyik legszebb és leggazdagabb városa, egyben a tartomány déli részének gazdasági és […]

todaynovember 2, 2022 4


0%