Események

Egy korsónyi bajor hangulat a sportközpontból

todayoktóber 6, 2022 8

Háttér
share close

sör

A Városi Sportközpont adott otthont a Komlói Német Nemzetiségi Önkormányzat és Komló Város Önkormányzat közös rendezvényének, a „KomlóFest im Oktober”-nek.

Rónáné Lusztig Ágnes, a Komlói Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elsőként németül, majd magyarul köszöntette a résztvevőket. A zenés sördélutánra a komlóiak mellett a megye több településéről érkeztek vendégek. Fekedről, Magyarszékről, Himesházáról, Mindszentgodisáról, Sásdról nemcsak a fellépők, hanem a települési németségének képviselői is eljöttek.

A színpadon a Millich duó (Himesháza), a Gemischtchor (fekedi vegyeskórus), Wache Jánosné (Komló, szájharmonika), a Klumpenjäger (Feked, táncosok), a Liederkranz (komlói dalkoszorú), Kéméndi Tamás harmonikaművész váltotta egymást. Az egész estét felölelő vidám hangulatról a házigazda Bayerkrainers gondoskodott.

A résztvevők kézműves és egyéb nagyüzemi söröket, bajor perecet és frissen sütött kolbászt, hurkát kóstolhattak. Az alkalmi standokon a német nemzetiséghez köthető drindl ruhát, fazekas termékeket, könyveket, a komlói díszítőművészek által készített patschkert vagy tutyit is árultak – számolt be róla a komloiujsag.hu.

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Svájci rendőrök beszorultak egy Teslába: a bicajos drogdíler kinevette őket

Egy kerékpáros drogdílert szeretett volna megfékezni a bázeli rendőrség, de a Tesla fogva tartotta őket - írja a Blikk.hu. A jelentés szerint a két rendőr két kerékpárost akart ellenőrizni Bázel belvárosában. Az egyik megállt, de a másik elmenekült. A rendőrök ezután próbáltak kiszállni elektromos autójukból: Ez azonban nem sikerült, mert a jármű ajtaja blokkolva volt. A kerékpáros ezt látva, széles mosollyal az arcán elkerekezett. A bicajos pofátlanul kihasználta az elektromos […]

todayoktóber 5, 2022 21


0%