Események

Csaknem 90 filmet láthat a közönség a Magyar Speciális Filmfesztiválon

todaynovember 5, 2022 10

Háttér
share close

Csaknem 90 film vetítésével, fotókiállítással, koncerttel és kerekasztal-beszélgetéssel várja az érdeklődőket november 7. és 9. között a Magyar Speciális Filmfesztivál, amely a fogyatékossággal élők mindennapjait igyekszik bemutatni az Eötvös10 Művelődési Házban.

A Közép-Európában egyedülállónak számító tematikus filmes rendezvény célja, hogy a sérült emberek életére, gondolataira és érzéseire irányítsa a többségi társadalom figyelmét – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
A nyolcadik alkalommal megszervezett seregszemlére 183 filmet neveztek a világ 33 országából. A felhívásra pályázhatott minden fogyatékossággal érintett vagy egészséges alkotó műfaji és témamegkötés nélkül, csupán annyi kitétel volt, hogy a film valamilyen módon kapcsolódjon a sérült emberek világához, és ne haladja meg az egy órás játékidőt.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Véradás Sásdon

A Sásdi Művelődési Központ közösségi házában várják a véradókat november 10-én csütörtökön 9 és 12 óra között. Baranya megyében lehetőség van még véradásra többek között Mohácson a kórház vérellátó osztályán hétfőtől szerdáig, a pécsi vérellátó központban hétfőtől-péntekig, a Pécs Plaza bevásárlóközpontban november 13-án vasárnap, valamint a komlói váradóban hétfőn, szerdán és pénteken.

todaynovember 5, 2022 19


0%