Híreinkből

Átformálnák az egyik pécsi belvárosi utca látképét

todaynovember 1, 2022 11

Háttér
share close

Pár napja Klímatudatos Pécs címmel tartottak konferenciát a baranyai megyeszékhelyen. Az eseményen bejelentették, hogy a pécsi városüzemeltetési társaság – együttműködésben a PTE Műszaki és Informatikai Karával – pályázatot ír ki a Váradi Antal utca lehetséges újrazöldítésére vonatkozóan – számolt be róla a pecsaktual.hu.

A pécsi belvárosi utca alapvető problémája, hogy nem lehet facsemetéket ültetni a terepszínt alatti közművezetékek és az utca szűk adottságai miatt. A pályázatban egy olyan emelvény, zöld növényekkel beborítható felület megalkotására kérik a hallgatókat, ami orvosolhatja ezt a hiányosságot. A legjobb pályázatot a Biokom százezer forinttal jutalmazza.

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Kiszámolták, hány hamburgert ehetünk meg pontosan, hogy ne pusztítsuk el a Földet

Azért a hamburgerek számának csökkentése még mindig kevés lehet a Föld megmentésére, de ha ezt a számot tartjuk, már előrelép az emberiség – olvasható a hamuesgyemant.hu cikkében. A különböző globális kutatásokkal foglalkozó World Resource Institute (WRI) új jelentése szerint a fejlett világban élők még mindig fogyaszthatnak hamburgereket, anélkül, hogy tönkretennék a bolygót – feltéve, ha kibírják, hogy heti két normál méretű hamburgernél nem esznek többet. Sajnos ez még nem minden: […]

todayoktóber 31, 2022 5


0%