Események

A mosoly országa január 13-tól újra látható a Budapesti Operettszínházban

todayjanuár 7, 2023 14

Háttér
share close

A világhírű brit operarendező, Stephen Medcalf rendezésében, parádés szereposztással mutatják be a darabot a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán – írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a teátrum.

Mint a közleményben felidézik, az operettirodalom operai igényességgel megkomponált gyöngyszeme 1929 óta hódítja meg dallamaival a nagyérdeműt.

A rendező úgy fogalmazott: “ez az egyik kedvenc darabom, több mint egy operett vagy opera, ez egy nagyszerű zenés színházi darab.” Hozzátette, hogy “a darabban két teljesen különböző világ jelenik meg, Bécsben a jin, Kínában a jang világa. Létezik egy nagyon nőies, sötét bécsi érzelmes világ, és egy nagyon színes, racionális, kemény vonalú kínai világ.”

Az előadás látványvilágát Túri Erzsébet díszlettervező és Berzsenyi Kriszta jelmeztervező alkotta meg a rendező elképzelései szerint, az előadás egyik különlegessége pedig egy több mint nyolc perces önálló koreográfia, a kínai-szvit, amely a tánc nyelvén meséli el a történetet, Bajári Levente koreográfiájában.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

A százéves Bittera Máriát köszöntötték Pécsen

„Észre sem vettem, hogy az a pár év így elrepült”, mondta a Bama.hu-nak Bittera Mária, akit január ötödikén, száz éves születésnapján köszöntötték szerettei, ismerősei a Pécsi Irgalmas Rend kórház dísztermében. A középiskola elvégzése után az egyetemen matematikát és kémiát tanult. Itt ismerkedett meg későbbi férjével, néhai Bittera Gyulával, aki a vegyészmérnöki szakra járt. Éltek Németországban, Amerikában, majd Normandiában telepedtek le. Bittera Gyula bekapcsolódott a LIONS mozgalomba, neki köszönhetjük a Pécs-Normandia […]

todayjanuár 7, 2023 9


0%