Híreinkből

Üvegfallal védik a folytonos áradásoktól Velence legnépszerűbb látványosságát

todayjanuár 2, 2023 12

Háttér
share close

A Szent Márk tér korábban még a város egyik legmagasabb pontjának számított, de azóta annyit süllyedt, hogy minden áradás veszélyezteti a 900 éves műemléket.

Új megoldást találtak ki a velencei Szent Márk-székesegyház védelmére: üvegfalakat építettek köré, melyek sorompóként védik a 900 évnél is idősebb műemléket – írja az Euronews.

Az új védelmi rendszer üvegfalait a tér járdája alá süllyesztett betonalapokra emelték. A falak 1,1 méter magas vízszintet tudnak visszatartani, és a hullámzásnak is ellenállnak. A tervezők azt várják a rendszertől, hogy a jövőben valamennyi áradástól megvédi majd a székesegyházat.

Az üvegfalakon kívül egy csatornarendszert is kialakítottak az építészek a Szent Márk tér alatt, mely a lagúnából vezeti majd el a vizet, így óvva meg a székesegyházat és a teret az áradásoktól – írja a portál.

Fotó: Wikipedia

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Dzsungeltúra a Dráva árterében

Január 14-én indul a Szaporcai Ős-Dráva Látogatóközponttól az újév első túrája a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében. A túrán a Dráva árterében lévő ligeterdőkön át vezet az út. Néhány helyen teljesen természetes úton létrejött erdőkkel is találkozhatnak a résztvevők, összehasonlíthatják őket a szintén megfigyelhető kezelt erdőkkel. A drávai zátonyokon és az ártérben fekvő holtágak mellett az ott élő állatok (hód, vidra, aranysakál, madarak) életnyomait kereshetik és figyelhetik meg. Ha szerencsések, […]

todayjanuár 2, 2023 4


0%