Híreinkből

Új csuklós trolibuszok érkeznek Budapestre

todayjanuár 8, 2023 5

Háttér
share close

Januárban tíz új Solaris-Skoda Trollino 18 típusú csuklós trolibusz áll forgalomba a fővárosban – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

A korszerű, alacsony padlós trolibuszok annak a 48 járműből álló flottának a darabjai, amelyek szinte még 2014-es áron kerülnek a fővárosba – tudatták a közleményben.
A járművek Csehországból, Plzenből érkeznek Budapestre, a sikeres tesztek után a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és 82A vonalon utazhatnak majd e járművekkel a budapestiek – tették hozzá.

A lengyel-cseh gyártó járművei akadálymentesek, légkondicionáltak, és legalább négy kilométert önjáró üzemmódban is képesek megtenni.

Jelenleg 66 Solaris-Skoda Trollino típusú trolibusz szállítja az utasokat a fővárosban, közülük 36 csuklós Trollino 18-as.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Minden hónapban jazzkoncert a pécsi Metronóm Jazzklubban

Indiától Bécsen át Hollandiáig kapunk a jazz műfajból érdekességeket Nyár végéig minden hónapban lesz egy színvonalas jazzkoncert a pécsi Metronóm Jazzklubban – számol be róla a bama.hu. Ez hét kiemelkedő zenés estet jelent a Zsolnay Negyedben, az E78 teremben, vagy a Pirogránit Udvarban, elsősorban legendás hazai sztárokkal. Két hét múlva, január 19-én kezdődik a 2023-as jazzsorozat, nem is akármilyen pécsi származású hírességekkel: Juhász Gábor jazzgitárossal és Hágen Zsuzsa tánckoreográfussal, továbbá Lantos […]

todayjanuár 8, 2023 2


0%