Híreinkből

Több, mint 20 év után folytatást kap minden idők egyik legjobb gengszterfilmje

todaydecember 15, 2022 3

Háttér
share close

Minden idők egyik legjobb gengszterfilmjének tartják, amely rengeteg díjat és négy Oscar-jelölést is kapott, amikor 2002-ben megjelent. Ez volt az Isten városa, amely Rio de Janeiro legszegényebb negyedeinek nyomorát és az innen kitörni akarók különböző életútjait mutatta be. És ennek készül most a folytatása tudhatjuk meg a mafab.hu cikkéből.

Az Isten városa két kisfiú történetét mesélte el. Mindketten ugyanonnan, a favellák közül indult útnak, de gyökeresen más utat választottak. Egyikük abban látta a felemelkedés zálogát, ha fotósnak áll és bemutatja a világot az embereknek. A másik fiú viszont azt az utat követte, amelyet a környékükön rengetegen: beállt a helyi alvilágba, ahol kegyetlen gengszterfőnökké küzdötte fel magát.

A filmet Fernando Meirelles rendezte, akinek nemrégiben A két pápa című filmet is köszönhettük. A rendező nemrégiben a Variety magazinnak elárulta, hogy következő projektje az Isten városa folytatása lesz. Sőt, egészen pontosan már most is ezen dolgozik, de sok részletet még nem árulhat el. Annyit viszont igen, hogy a film ismét Rio de Janeiro szegénynegyedét mutatja majd be. Arra keresi a választ, hogy mi változott az elmúlt két évtizedben, mely problémák oldódtak meg és melyek vannak még mindig változatlanul jelen a helyiek életében.

Fotó: mafab.hu

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Archívum

Égnek a fények – Karácsonyi dal a Bagossy Brothers Company-tól  

Váratlan karácsonyi dallal lepték meg a közönséget a Bagossy Brothers Company tagjai. Az Égnek a fények című szerzemény szülővárosukban, Gyergyószentmiklóson debütált, ahol hagyomány, hogy adventi vasárnapokon zenekarok tolmácsolják a karácsonyhoz kapcsolódó gondolatokat. „Ha egy héttel ezelőtt valaki azt mondja, hogy lesz idén egy karácsonyi dalunk, nem biztos, hogy hittem volna neki. Aztán belépett a stúdióba a producerünk, Ligeti Gyuri és azt mondta, hogy erre a dalra most van szükség, most […]

todaydecember 15, 2022 40


0%