Események

Több mint 12 millió forint értékű adománnyal támogatta a Bethesda Gyermekkórházat a református szeretetszolgálat

todaydecember 18, 2022 3

Háttér
share close

Több mint 12 millió forint értékű tartós élelmiszerrel és higiénés termékekkel támogatta a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) a Bethesda Gyermekkórház működését, valamint ötezer Mentő Macival és mesekönyvekkel ajándékozták meg a kórházban ápolt gyermekeket.

Az MRSZ MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint az adventi időszakban ezzel az adománnyal fejezik ki a Bethesda Gyermekkórháznak megbecsülésüket és köszönetüket azért a munkáért, amelyet a beteg gyermekek gyógyításáért végeznek.
A Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő Bethesda Gyermekkórház naponta több száz gyermek gyógyításáért felel, és az egészségügyi ellátás mellett diakóniai és szociális segítséggel támogatja a rászoruló családokat, gyerekeket, munkatársakat.
Ebben a szolgálatban fontos segítséget jelentenek az intézménynek az adományok, amelyekből a kórházban ápolt, hátrányos helyzetű gyermekeknek biztosíthatnak higiéniai és egyéb eszközöket – írták.

Juhász Márton, a MRSZ ügyvezető igazgatója elmondta, a Mentő Macikat a szeretetszolgálat megváltozott munkaképességű kollégái készítik olyan adományruhákból, amelyek már nem méltók arra, hogy továbbadják.

Fotó: Wikipedia

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Csiky Gergely Színház

Események

A Csiky is csatlakozott a „Színházak az egyszülősökért” programhoz

A Csiky Gergely Színház is csatlakozott az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány - Egyszülős Központ nemes kezdeményezéshez - olvasható a kaposvári teátrum Facebook-oldalán. Kiemelték, kedden a színház képviseletében Mészáros Tibor, művészeti igazgató Budapestre utazott az Egyszülős Központ karácsonyi csomagátadással egybekötött rendezvényére. Mint írták, az alapítvány munkájának köszönhetően példátlan összefogás alakult ki az egyszülős családokért, amelyben az ország összes megyeszékhelyének színháza részt vesz, ezáltal 200 vidéken élő egyszülős családnak lesz boldogabb a karácsonya. Az Egyszülős […]

todaydecember 18, 2022 5


0%