Híreinkből

Tizennyolc baranyai önkéntes- és mentőegyesület nyert el támogatást

todaydecember 26, 2022 6

Háttér
share close

A Baranya megyei egyesületek december 19-én, hétfőn vehették át a számukra megítélt védőeszközöket, felszereléseket, melyek ez után mentéseikben lesznek segítségükre.

Ahogy minden évben, úgy idén is pályázatot nyújtottak be az ország önkormányzati tűzoltó-parancsnokságai és önkéntes tűzoltó egyesületei fontos munkájuk támogatására. Ennek egy része pénzbeli, a másik természetbeni támogatás. Előbbit november végéig elutalták a tűzoltóságoknak, a felszereléseket, eszközöket pedig most vehették át – írja honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az önkéntes tűzoltóságok a pályázaton EDR-rádiókat, védőeszközöket (légzőkészülékhez tartalék álarc, palack, benzinmotoros áramfejlesztő, zagyszivattyú, búvárszivattyú, mászóöv, bevetési védőruha, -csizma, -kesztyű, -sisak), illetve tűzoltótechnikai eszközöket, kéziszerszámokat, egyéb felszereléseket (porral oltó, habbal oltó, kapacs, szikracsapó, ásólapát, bontóbalta, csáklya, csapszegvágó, feszítővas, kordonszalag, mentőkötél, terelőkúp, forgalomirányító lámpa, elsősegély-felszerelés) nyerhettek el.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Metrófelújítás – Január közepén megnyílhat a Deák Ferenc tér és a Ferenciek tere metróállomás

Január közepén átadhatják az utasforgalomnak a 3-as metró Deák Ferenc tér és Ferenciek tere állomásait, jelenleg a próbaüzemi teszteket végzik - közölte a BKV Zrt. az MTI-vel. A közlemény szerint a két állomáson november végén kezdődtek el a műszaki átadás-átvételi eljárások, és már folynak a próbaüzemi tesztek is. Az állomási próbaüzem valamennyi gépészeti és elektromos berendezés és rendszer működésének vizsgálatát jelenti. Ezután következnek az integrált tesztek és a próbafutások, amelyek […]

todaydecember 26, 2022 8


0%