Események

Szociális naperőműveket létesít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

todayoktóber 30, 2022 6

Háttér
share close

Több mint negyven hátrányos helyzetű településen épít szociális naperőművet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alapítvány. A létesítmények által termelt áram értékesítéséből az ország legszegényebb településein élő családok jutnak támogatáshoz – tájékoztatta a szeretetszolgálat az MTI-t.

A szociális naperőműveket a Felzárkózó települések program részeként létesíti a szeretetszolgálat. A kiválasztott települések határában létesülnek naperőművek, amelyek együttes bevételéből évente akár 3500 rászoruló család energiatámogatása valósulhat meg – írták.
Az érintett családokat a településeken választják ki a programot megvalósító karitatív szervezetek, a támogatást pedig előrefizetős mérőórákra töltik fel.
A szeretetszolgálat közölte: a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz elnevezésű európai uniós alap 10,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a programhoz.

 

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Haltelepítés a Komlói Bányász Horgász Egyesület tavaiba

A horgászok nem csak kifogni szeretik a harcos amurt, de a gasztrónómiai értékét is rendszeresen kiemelik a helyi és a vendég pecások. Ezeket a kéréséket meghallgatva, kérelmet nyújtott be a horgász egyesület a hatóság felé, hogy az idegenhonos amurt is telepíthesse vizeibe. A lobbi sikeres volt, így 500-500 kilogramm két-, illetve háromnyaras amur kerül a a sikondai és a mecsekpölöskei tavakba. Szintén 500 kilogramm kétnyaras ponty csobban a sikondai tavakba, […]

todayoktóber 30, 2022 15


0%