Híreinkből

Múlt, jövő, minőség – Pécs legújabb négycsillagos szállodája, a Palatinus Boutique Hotel

todaydecember 25, 2022 14

Háttér
share close

Az utolsó simításokat végzik a volt Aranyhajó Fogadó épületén, amelyet gyakorlatilag teljesen újjáépített az ingatlan új tulajdonosa. Czéh-Tóth Márk nyilvános sajtóbejáráson mutatta be az immár Palatinus Boutique Hotel nevet viselő szállodát, amely Pécs legújabb, négycsillagos hotelje – írja a pecsaktual.hu.

A sajtótájékoztatón kiderült, több száz éves épületről van szó, amely a 17. század óta szálláshelyként működik, a korabeli térképeken is ez szerepel. Írásos feljegyzések pedig 1802 óta ismertek, ahol már Aranyhajó Fogadóként hivatkoznak rá.

Három éve kezdtük el az építkezést, rengeteg kellemes és kellemetlen meglepetés ért bennünket a munka során, de úrrá lettünk a nehézségeken és némi csúszás ellenére sikerült befejeznünk a kivitelezést – mondta Czéh-Tóth Márk, aki hozzátette: valóban az utolsó simításokat végzik már, a szobákat rendezik be, január közepétől pedig már szeretnének vendégeket is fogadni.

A beépített modern, 21. századi technológia képviseli a jövőt és a minőséget, ez utóbbi a szolgáltatásban is tetten érhető lesz – mondta Bojcsev András, a Hotel igazgatója

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Egyedülálló a pécsi betlehem, életnagyságú szobrok jelenítik meg Jézus születésének pillanatát

Több mint hetven éve a pécsiek kedvencei az életnagyságú, fából faragott, festett szobrok a pécsi Ferences templomban. Minden évben karácsony előtt állítják fel a ferences barátok által faragott szobrokat – olvasható a pecsaktual.hu cikkében. A pécsi betlehem megfaragása az 1920-as évekig nyúlik vissza. Ekkor fogalmazódott meg először a gondolata, majd felkértek egy asztalost, hogy kezdjen munkálkodni rajta. Tóth Ferenc hivatása gyakorlása közben jött rá, hogy ő is barát szeretne lenni, […]

todaydecember 24, 2022 4


0%