Események

Minden hónapban jazzkoncert a pécsi Metronóm Jazzklubban

todayjanuár 8, 2023 2

Háttér
share close

Indiától Bécsen át Hollandiáig kapunk a jazz műfajból érdekességeket

Nyár végéig minden hónapban lesz egy színvonalas jazzkoncert a pécsi Metronóm Jazzklubban – számol be róla a bama.hu. Ez hét kiemelkedő zenés estet jelent a Zsolnay Negyedben, az E78 teremben, vagy a Pirogránit Udvarban, elsősorban legendás hazai sztárokkal.

Két hét múlva, január 19-én kezdődik a 2023-as jazzsorozat, nem is akármilyen pécsi származású hírességekkel: Juhász Gábor jazzgitárossal és Hágen Zsuzsa tánckoreográfussal, továbbá Lantos Zoltán hegedűssel. A Juhász-Lantos duó több mint húsz esztendős, és indiai zenei alapokra építkezik. Lantos Zoltán ugyanis éveket töltött Indiában, elsajátítva az ottani hangszerkezelési módokat, harmónia- és ritmusvilágot.

A külföldi fellépőt február 16-án hallhatjuk, az Andrej Prozorov trió lesz a vendég.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Ismét a villányi Günzer Tamáshoz került a vörös boros nagydíj

Fehér bor kategóriában a pannonhalmi Cseri Pincészet 2019-es Septimus Rajnai Rizlingje, a vörös borok közül pedig a villányi Günzer Tamás Pincészet 2019-es GT 50 Cuvée-je nyerték el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2022-es Magyar Bor Nagydíjat. A Magyar Borszakírók Köre 2022-ben hetedik alkalommal értékelte a magyar termelők által az elmúlt öt évjáratban készített száraz és félszáraz borokat – közölte a szakmai szervezet. A verseny történetében első alkalommal kerül […]

todayjanuár 7, 2023 4


0%