Híreinkből

Magyarországra is megérkezik az Instagram régóta hiányzó szolgáltatása

todaydecember 12, 2022 11

Háttér
share close

Aki rendszeresen pörgeti az Instagramot, gyakran találkozhat “Az Instagram Music ebben a régióban nem elérhető” hibaüzenettel, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatás hiánya miatt csak hang nélkül nézhetjük az Instagram Musicból származó zenékkel ellátott anyagokat.

A kellemetlenség mögött a magyar Artisjus és a Meta jogvitája áll: az előbbi nem volt megelégedve az Instagramot üzemeltető cég által közölt adatok részletességével, ezért az utóbbi nem kerített sort az Instagram Music helyi bevezetésére.

A jó hír, hogy most elhárult ez az akadály, miután a jogkezelő Artisjus megegyezett a hasonló feladatokat ellátó francia Sacemmel a magyar előadók képviseletéről. A 2023 januárjában kezdődő partnerség következtében nemcsak a hazai felhasználók szabadulhatnak meg az irritáló hibaüzenetektől, de a magyar előadók is szélesebb közönséget érhetnek el.

A hírről beszámoló BeSocial közleményéből nem derül ki, hogy pontosan mikor számíthatunk az Instagram Music hazai rajtjára, de bizonyára sokan örülnek majd a fejleménynek, hiszen a világ negyedik legnépszerűbb platformjáról van szó – írja a pcworld.hu.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Visszatér a Pécsi Harmadik Színházba Spiró György Csirkefej című darabja

Harmincnégy év után tér vissza a Pécsi Harmadik Színházba Spiró György Csirkefej című darabja. Vincze János, a teátrum Jászai-díjas igazgatójának rendezésében tűzik ismét a Pécsi Harmadik Színház (PHSZ) műsorára Spiró György tragédiáját, a Csirkefej című darabot december 13-án - tájékoztatta az intézmény az MTI-t. Az amatőr és alternatív hagyományokra építő, társulattal nem rendelkező, saját és meghívott produkciókra épülő PHSZ közleménye szerint 1988-ban, az akkor is Vincze János által rendezett Csirkefej […]

todaydecember 12, 2022 34


0%