Híreinkből

Kiegyensúlyozottság, kipihentség, csapatkohézió – mindnek jót tett a négynapos munkahét Pécsett

todaydecember 19, 2022 7

Háttér
share close

Idén nyáron vezette be, több külföldi és hazai világvállalat jó példáját követve a négynapos munkahetet a pécsi Cubicfox Kft. digitális szoftverfejlesztő cég. Most, fél évvel később a tesztidőszak eredményeiről őket kérdezte a pecsma.hu. A cég ügyvezetője, Pentz Thomas szerint a közvélemény elég vegyes volt a változtatással kapcsolatban: a híreket olvasók egyik fele üdvözölte a kezdeményezést; az ellentábor viszont azt a véleményt fogalmazta meg, mi szerint a kisvállalkozásnál nem is tudják milyen az igazi munka, vagy szimplán azt hitték, a pécsiek átcsoportosították a 40 órát 4 napra és csökkentették a fizetéseket.

Ezek a negatív hozzászólások persze nem fedik a valóságot, a kezdetben sok kihívást okozó rövidítést úgy oldották meg, hogy a munkavállalók heti 4 napig 9 órát dolgoznak változatlan fizetés mellett, és cserébe fixen van egy évben 52 hosszú hétvégéjük. Mindez az ügyfelek és az alkalmazottaktól is rugalmasságot követelt, de úgy tűnik, az új munkarend beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Archívum

Solti Ádám az Infobit ügyvezetője árult el nekünk titkokat!

2011-ben alakult meg az Infobit Kft. azzal a céllal, hogy megkönnyítse más vállalkozások, cégek irodai ellátását. Fő profil a gyors, pontos és megbízható és minőségi kiszolgálás. A lakossági ellátásokról átalltak a cégek kiszolgálására. Minden megrendelést 24-48 órán belül, ráadásul díjmentesen kiszállítanak a lehető legnagyobb minőségben. Gyakorlatilag nincs olyan termék, amit ne lehetne kapni az Infobit Kft.-nél, a munkaruhától kezdve a takarítószereken át a tollig és vécépapírig minden kapható tényleg. Hallgasd […]

todaydecember 18, 2022 12


0%