Híreinkből

Érkezik a mozikba az egészestés Toldi 

todayoktóber 8, 2022 13

Háttér
share close

Toldi

Október 20-án kerül a hazai mozikba a magyar animáció egyik legnagyobb alakja, a tavaly elhunyt Jankovics Marcell utolsó alkotása, az egészestés Toldi – számolt be róla a zene.hu.

A rendkívüli igényességgel megalkotott, festői szépségű animációs film a Magyar népmesék sorozatot is jegyző Kecskemétfilm 100 alkotója több mint háromévnyi munkájának eredménye.

Toldi Miklós történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Az animációs filmben nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt és az önmagát kereső ifjú belső vívódásait éljük át, de megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is.

Fotó: Youtube

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Béremeléssel segíti dolgozóit a Sásdi Agro Zrt.

Segítség a Sásdi Agro Zrt. dolgozóknak a megnövekedett megélhetési költségek elviselhetőbbé tételéhez. A cég Facebook oldalán megosztott vezérigazgatói levél alapján a Sásdi Agro Zrt. vezetősége arról döntött, hogy nem várja meg a Kormány minimálbér emeléséről szóló rendeletét 2023.01.01-jével, hanem már most, 2022.09.01-től általános 10%-os mértékű alapbér emelést hajt végre, segítve dolgozóit a növekvő megélhetési költségekre tekintettel. A 10 %-os mértékű béremelés minden dolgozóra érvényes, aki nem kapott alapbér emelést az […]

todayoktóber 8, 2022 78


0%