Híreinkből

Elkészült a világ leggyorsabb „cipője”, 250 százalékkal gyorsabban sétálhatunk vele

todayoktóber 31, 2022 5

Háttér
share close

A hvg.hu számolt be róla, hogy a Shift Robotics egy, a görkorcsolyához hasonló kiegészítőt tervezett a cipőkhöz, amiben úgy sétálhatunk, hogy közben az elektromotorok segítik a haladásunkat.

A fejlesztés úgy néz ki, mint egy pici kerekekkel felszerelt görkorcsolya. A különbség azonban eközött és egy hagyományos görkorcsolya között az, hogy ezzel nem csak gurul az ember. A szerkezetet használva ugyanúgy sétálni kell, mint rendesen, az apró kerekeknek, valamint a beépített 300 W-os villanymotornak köszönhetően azonban az illető egy picit gurul is, emiatt pedig gyorsabban halad az átlagosnál. Az eszközben lévő számítógép folyamatosan figyeli a felhasználó sebességét, így az algoritmus kiválasztja a guruláshoz szükséges optimális sebességet. Az eszköz orr-része ugyanúgy hajlik, mint egy cipő.

Fotó: https://shiftrobotics.io/

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

kiállítás

Események

Jubileumi tárlatot nyit a Mecseki Fotóklub

Fotókiállítás nyílik a Dél-Dunántúli Regionális Tudásközpontban 65 éves a Mecseki Fotóklub címmel november 3-án 17 órakor. A válogatottan kiemelkedő képek tárlatát dr. Aknai Tamás művészettörténész nyitja meg, a programban közreműködik Bednárik Hanna, a 2021-es Virtuózok egyik közönségdíjasa, valamint tanára, Horváth Katalin, a bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolából – írja a bama.hu.

todayoktóber 31, 2022 10


0%