Híreinkből

Elindult a romelkatarítás: rengetegen fogtak össze a patacsi tűz károsultjaiért

todayszeptember 11, 2022 10

Háttér
share close

Szeptember 7-én törmelékeltakarításra hívta a segíteni vágyókat Ágoston Andrea, az érintett terület önkormányzati képviselője.

Két patacsi lakos, név szerint Tímárné Réti Tímea és Buczko Roland kezdeményezésére példás helyi összefogás jött létre korábban. Nem volt azonban rest a pécsi önkormányzat sem, Ágoston Andrea képviselő közbenjárásával már el is indult a romok eltakarítása, mely az első lépés a későbbi újjáépítés felé. A helyszínen mi is körülnéztünk: többek között a Biokom NKft., a Tettye Forrásház Zrt. és a Pécsi Ellátó Központ munkatársai, a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület tagjai, valamint helyi civilek vettek részt a munkában. Itt, a helyszínen szembesülünk a patacsi erdőtűz pusztításának tényleges mértékével. A mai nap folyamán körülbelül 30-35 fővel addig dolgozunk a romok eltakarításán, amíg csak bírjuk. Az építési törmelék, elszenesedett tárgyak és növényzet konténerekbe kerül, amiket elszállítanak majd. Abban szeretnénk segíteni, hogy a lakóházakba idővel újra be lehessen költözni – fogalmazott az önkormányzati képviselő a pecsma.hu-nak.

Fotó: Pexels

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

simabálnák

Híreinkből

A Seafood Watch “vörös listájára” kerültek a homárok az északi simabálnák védelmében

  A rákhalászok hálói és csapdái akkora fenyegetést jelentenek az Atlanti-óceán északi részén élő, súlyosan veszélyeztetett simabálnákra, hogy vörös listára tette a homárokat a fenntartható halászatot ösztönző kaliforniai Seafood Watch program - számolt be róla csütörtökön a The Guardian című brit napilap internetes kiadásában.   Kevesebb mint 340 egyedet számlál jelenleg az északi simabálna populáció, közöttük nyolcvan szaporodásképes nőstény van. Az elmúlt évtizedben becslések szerint 28 százalékkal csökkent ezeknek a tengeri […]

todayszeptember 11, 2022 7


0%