Események

Dzsungeltúra a Dráva árterében

todayjanuár 2, 2023 4

Háttér
share close
HPIM0134.JPG

Január 14-én indul a Szaporcai Ős-Dráva Látogatóközponttól az újév első túrája a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében. A túrán a Dráva árterében lévő ligeterdőkön át vezet az út. Néhány helyen teljesen természetes úton létrejött erdőkkel is találkozhatnak a résztvevők, összehasonlíthatják őket a szintén megfigyelhető kezelt erdőkkel.

A drávai zátonyokon és az ártérben fekvő holtágak mellett az ott élő állatok (hód, vidra, aranysakál, madarak) életnyomait kereshetik és figyelhetik meg. Ha szerencsések, rétisast, jégmadarat és hideg idő esetén a Dráván tartózkodó vízimadarakat is megfigyelhetik. A Dráván lévő mesterséges kövezések környékén megfigyelhető azok mederalakító hatása és az, hogy ez milyen hatást gyakorol a környező élővilágra.

Fotó: Wikipedia

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Machine Gun Kelly a Budapest Parkban koncertezik

Művészneve fékezhetetlen energikusságára utal, friss nagylemeze, a Mainstream Sellout egyből a Billboard 200-as lista vezető helyére került és a jövő évi Grammy-jelöltek között is megtalálható a “Legjobb rockalbum” kategóriában. Machine Gun Kelly mindeközben túl van van egy teltházas stadion- és arénaturnén, rendszeresen játszik filmekben, jövőre pedig végre mi is megnézhetjük milyen, amikor igazán elszabadul a színpadon első magyarországi koncertjén, 2023. június 26-án, a Budapest Parkban – adta hírül a zene.hu. […]

todayjanuár 2, 2023 6


0%