Híreinkből

Csökkenteni akarják a várólistát – gyors és ingyenes CT-vizsgálat Ferencvárosban

todaydecember 3, 2022 13

Háttér
share close

Célegyenesbe fordult egy 2019-ben indult kezdeményezés: a jövő évi világbajnokságra épülő atlétikai stadionnal kapcsolatos megállapodás alapján beszerzett új CT-berendezés megkezdi működését a ferencvárosi szakrendelőben! A cél, hogy a gyors és ingyenes vizsgálatoknak köszönhetően minél előbb kiszűrjék az esetleges daganatos megbetegedéseket.

A jó hírt a kerület polgármestere, Baranyi Krisztina osztotta meg Facebook-oldalán – olvasható a budapestkornyeke.hu-n. A gyors vizsgálatnak köszönhetően megnő az esély arra, hogy idejében kiderüljön, ha baj van. A budapesti lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők számára december 1-től biztosítanak ingyenes CT-vizsgálatot daganatos megbetegedés gyanúja, illetve már igazolt daganatos betegség, továbbá kontrollvizsgálat esetén. Az időpontfoglalástól számított 7 napon belül elvégzik a szükséges CT vizsgálatot, további 3 napon belül pedig a leletet is elkészítik.

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Remek ötlet: páratlan aukciót szervez a Pécsi Tudományegyetem

A Művészeti Kar egykori, és mai diákjainak válogatott munkáit árverezi el a Pécsi Tudományegyetem, egy rendkívüli aukció során. A befolyt pénz kisebb része az alkotókat illeti, a nagyobb rész pedig a kart, ami eszközfejlesztésre költheti a forintokat. Az egészet Bódis József, a PTE-t működtető alapítvány kuratóriumi elnöke, volt rektor találta ki – írja a pecsaktual.hu. Az aukció jövő pénteken, december 9-én lesz a Kodály Központban, 17 órától. A licitre bocsátott […]

todaydecember 3, 2022 10


0%