Híreinkből

Beteg gyermekek kezelését segítették amerikai sebész szakemberek Pécsen

todayoktóber 1, 2022 9

Háttér
share close

kórház

A bélrendszert érintő bonyolult fejlődési rendellenességgel született gyermekeken hajtottak végre bemutató műtéteket, s képeztek ki a speciális eljárásra magyar orvosokat amerikai sebész szakemberek a baranyai megyeszékhelyen – tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az MTI-t.  A baranyai felsőoktatási intézmény közleményében azt írták: a Colorectal Team Overseas (CTO) elnevezésű egyesült államokbeli munkacsoport kilenc bemutatóműtétet hajtott végre, az egyik operációt pedig egy mindössze kétnapos csecsemőn végezték el.
A kommüniké szerint a Mark Levitt professzor, a kolorektális sebészet világszerte elismert szakértője által vezetett munkacsoport pécsi tevékenységét a környező országokból érkező szakemberek – így gyermeksebészek és gyermekgyógyászati asszisztensek – is a helyszínen követték.

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

magyar népmesék

Híreinkből

Új emlékérmével bővül a Magyar népmesék jegybanki érmesor

Új emlékérmével bővül a Magyar népmesék rajzfilmsorozatnak szentelt jegybanki érmesor: Király kis Miklós elnevezéssel 2000 forint névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Benedek Elek születésnapján, a Magyar népmesék napján, szeptember 30-án.  Az emlékérme annak a tavaly indult, hétrészes színesfém emlékérme-sorozatnak a második eleme, amelynek célja, hogy a magyar népmesék értékeit bemutassa, a rajzfilmsorozat képi világát megidézze. Az emlékérmét Vékony Fanni iparművész tervezte.  Az emlékérme előlapjának bal oldalán […]

todayoktóber 1, 2022 15


0%