Híreinkből

Akadályverseny-pályát tesztelhetnek mostantól hazai öttusa versenyzők

todaydecember 22, 2022 7

Háttér
share close

Utánpótláskorú öttusázók kipróbálhattak egy akadályelemekből álló pályát, és az érdeklődők január 26-ig gyakorolhatnak majd ezen, ami azért lényeges, mert 2024-től a lovaglás helyett az akadályverseny kerül az összetett sportág programjába.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) novemberi kongresszusa véglegesítette, hogy a 2024-es párizsi olimpia után a lovaglást az akadályverseny váltja fel, ám a junior, az U19-es és U17-es korosztály versenyeit már jövő évtől az új szisztéma szerint kell megrendezni. A Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) és a Magyar Akadálysport Szövetség (OCR) szerdán oktató napot tartott a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ahol felállítottak egy 9×9 méteres “edzőketrecet”, melyet előzetes regisztráció után próbálhattak ki az egyesületek fiataljai.
A versenyzők először műszaki, technikai, baleseti oktatáson vettek részt, majd profi sportolók tartottak bemutatót. Ezt követően a kiválasztott kis öttusázók vették birtokukba a szereket, képzett edzők irányításával végezték a gyakorlatokat.
Gallai István, a MÖSZ főtitkára arról beszélt: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2023 szeptemberében határoz véglegesen, hogy az öttusa 2028-ban ötkarikás programban lesz-e. “Addig olyan sikeres versenyeket kell rendezni az új sportággal, hogy mindenkit meggyőzzön”.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Idén is örökbe fogadja a Biokom a földlabdás fenyőket

Karácsony közeledtével felmerül a kérdés: milyen fenyőfát válasszunk? Műfenyőt, vágottat vagy esetleg földlabdásat? A BIOKOM NKft. az utóbbihoz próbálja meghozni a kedvet azzal, hogy az ünnepek után a pécsiek ismét felajánlhatják ezeket a fákat a városüzemeltetési társaságnak. A földlabdás fenyőfák örökbefogadását 2020 karácsonya előtt hirdette meg először a BIOKOM NKft. A társaság így próbálta meghozni a kedvet ahhoz, hogy minél többen válasszanak élő fenyőt az ünnepekre. De mi van, ha […]

todaydecember 22, 2022 6


0%