Híreinkből

A tangó két meghatározó alakjától tanulhatjuk meg az ölelés művészetét

todaynovember 10, 2022 15

Háttér
share close

Kezdők és haladók részére is szerveznek tangóoktatást Pécsen, a Zsolnay Negyedben. A tangó talán az egyik legérdekesebb, legizgalmasabb és legszenvedélyesebb tánc a világon. Egy sajátos kommunikációs forma, amelyben nem használunk szavakat, csak a testünket. A pécsi órákat a magyarországi tangó élet két meghatározó alakja, Glotz Mária és Novák Gábor tartja. Az argentin társastáncot egyfajta idegen nyelvnek tartják, aminek szabályait és szókincseit ismertetik meg a tánccal kacérkodó közönséggel.

Az ölelés művészetének is nevezett tangóra a Zsolnay Negyed Herkules Műhelyében oktatják az érdeklődőket – írja a bama.hu.

Fotó: Freepik

 

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Először kaptak emberek mesterségesen előállított vért

A világon elsőként kaptak mesterségesen előállított vért egy brit klinikai kísérlet résztvevői. A kísérletben azt vizsgálták, hogy a kis mennyiségű mesterséges vérre hogyan reagál az emberi szervezet – írja a 444.hu. A laboratóriumban előállított vér megoldást jelenthet azoknak, akik rendszeresen vérátömlesztésre szorulnak, és azoknak is, akiknek rendkívül ritka a vércsoportjuk. A kísérlet alapját a mesterségesen, őssejtek segítségével előállított vörösvérsejtek adják. Ezek felelősek egyebek mellett az oxigén és a szén-dioxid szállításáért […]

todaynovember 10, 2022 16


0%